2021. szeptember 29., szerda

A gyógyulás és egyensúly 3. rész

Eredeti angolul itt:

http://recreatingbalance1.blogspot.com/2015/03/healing-with-balance-part-3.html

1.rész magyarul itt:

https://ellenallas1111.blogspot.com/2021/07/a-gyogyulas-es-az-egyensuly-1-resz.html

2. rész magyarul itt:

https://ellenallas1111.blogspot.com/2021/08/a-gyogyulas-es-az-egyensuly-2-resz.html 

Fordította: MCCS

Amint arról már korábban szó volt, minden probléma, minden diszharmónia visszavezethető a probléma gyökerénél található egyensúlyvesztésre, tehát az egyensúly helyreállításával a probléma gyógyítható.

A két polaritás: a férfi, a maszkulin, amely aktív és alapvetően az 'egyén', és a női, feminin, amely befogadó és alapvetően az 'egység'. Minden egyedi és minden egy.

Ha félsz a férfiastól, a maszkulintól, ha félsz a kezdeményezéstől abban az értelemben, hogy nem teszel különbséget az egészséges és az egészségtelen kezdeményezés között; ha félsz attól, hogy az emberek kinyújtják a kezüket egymás felé; ha félsz attól, ha az emberek kimutatják a bennük lobogó tüzet és kinyilvánítják az igazságukat, még akkor is, ha ez egészséges, építő módon történik - akkor nem tudsz befogadni sem, ami azt jelenti, hogy nem éled meg a nőiséget. Nyilvánvaló, hogy az egyik polaritást nem lehet elnyomni anélkül, hogy a másikat is el ne nyomnák, és az egyik polaritás nem létezhet a másik nélkül.

Az olyan intenzív energiák esetében, mint ami jelenleg is tapasztalható, létfontosságú az egyensúly megértése, ha valóban újra akarjuk teremteni a jót ezen a Földön. Fontos, hogy megértsük: nem tudunk semmit meggyógyítani, ha a polaritások elkülönülve maradnak. Ha a nőket Istennőknek nevezzük, de a férfiakat nem nevezzük Isteneknek, vagy fordítva, az egyértelmű jele annak, hogy az egyik fél az elnyomott míg a másik fél az elnyomó, és nem számít, hogy melyik polaritást nyomják el, mert a végén mindkettő ugyanabba a helyzetbe kerül, hiszen feltétlenül szükségük van egymásra.

Az emberiség egyik fő programozása, hogy a polaritásokat nem látjuk együtt. Az emberek évszázadok óta megrekedtek a gondolkodás (férfias) és az érzés (nőies), a cselekvés és a befogadás, az önmagukért vagy másokért végzett munka közötti váltogatásban, beleragadva abba a gondolkodásmódba, hogy az egyik alsóbbrendű míg a másik felsőbbrendű, anélkül, hogy megértenék: ezek egyszerűen az élet egymást kiegészítő aspektusai. A gondolkodás az egyes részleteket látja, az érzés a nagyobb képet. Az egység és az egyéniség között nincs ellentmondás. A Férfias és a Nőies a Forrás egyenlő felei.

Létezik az elmekontroll, egy programozott ördögi kör, amelyet évszázadok óta különböző traumák ültettek be az emberiségbe. Ebben a ciklusban a női oldalt (mind kollektíven, mind egyénileg) arra kényszerítették, hogy számos olyan negatív dolgot tapasztaljon, amit soha nem lett volna szabad megtapasztalnia és eltűrnie, és szenved ettől. A maszkulin oldal pedig, definíció szerint (kollektíven és egyénileg) nem kaphatott, ehelyett elfojtották, nem engedték kifejeződni mindazt, amit adni szeretett volna, és a kezdeményezéseit nem fogadták el. Ennek az el nem fogadott, le nem földelt energiának nincs hová áramolnia, robbanásra kész, így megpróbál kiutat találni. Amikor felrobban, bizonyos szinten (belső egyéni, vagy külső kollektív szinten) a női energia fogadja, ám az eredeti egészséges és isteni férfias ajándék már eltorzult, így a női szenved attól, hogy eltorzult energiákat kell befogadnia. Válaszként, hogy megvédje magát, a feminin energia egyre jobban bezárkózik, így a maszkulin energia egyre kevésbé van leföldelve, még inkább torzul. Ez a körforgás mind belsőleg, mind külsőleg megtörténik, mivel mindannyiunkban mindkét energia megtalálható. Véget kell vetnünk ennek a körforgásnak.

Fontos magunkba néznünk és hagyni, hogy minden részünk beszéljen egymással, hogy feloldhassák ezt a konfliktust. Meg kell érteni, hogy minden isteni, és ezért minden részünknek van egy eredeti célja. Meg kell hallgatnunk minden bennünk lévő részt, amelyik fél vagy dühös. A belső férfias részünknek képesnek kell lennie arra, hogy felálljon, cselekedjen és kifejezze az igazságát. Ebben a folyamatban a tiszta női energia is újjáéled az egységbe való kifejeződés valódi befogadásán és elfogadásán keresztül. Ekkor mindkét polaritás végre ellazulhat: a belső maszkulin képes újra kapcsolódni a tiszta, egészséges adottságaihoz, betölteni a védelmező (mivel nem tud semmit sem befogadni) és a Lélektől származó kezdeményező és létrehozó szerepét, míg a feminin képes betölteni a szerető, megértő, támogató, mindent egyesítő és harmonizáló szerepét a szépségben és az egyetemes boldogságban.

Magyar Cobra Csoport