2017. december 28., csütörtök

Az Akaraterő és a "Miért" ereje

Untwine legújabb írása... 
Eredeti bejegyzés: http://recreatingbalance1.blogspot.hu/2017/12/will-and-why-power.html
Fordította: Takács Anikó
Az anyag, a körülmények és a látható világ nem állandó, meghatározó tényezők, csak egy mélyebb ok következményei. Hullámok, melyek a kvantumvilágból származnak.
Ha megvizsgáljuk a kvantumszintet, azt látjuk, hogy a dolgok állapota és helyzete nem állandó, hanem folyamatosan ingadozik a különféle lehetőségek között. Ez az ingadozás az elsődleges anomália eredménye, amely az elkülönülés (jelen esetben a különféle lehetőségektől való elkülönülés) és a véletlenszerűség alapelve.
Az a tényező, amely meghatározza, hogy mely lehetőség valósul meg, az Akarat.
Ez egyszerűen annak a ténynek a megnyilvánulása, hogy a Forrás nem egy valamiféle külső Isten, hanem a Mindenség elsődleges oka, más szóval lényünk legmélyebb eredeti állapota.
Tehát Akaratunk teremti meg valóságunkat. Itt fontos megérteni, hogy egyes programozások elrejtik az Akaratot más dolgok álcája mögé. A hitrendszerek, elvárások, szokások, érzelmi és mentális minták, stb., mindez tulajdonképpen az Akarat, ami beindult, majd "megdermedt" és feledésbe merült.
Az alábbi idézet HP Blavatsky Leleplezett Ízisz című könyvében található:
"Elmondtuk, hogy a varázserő elsajátításához két dolog szükséges: szétválasztani az akaratot mindennemű függéstől és ellenőrzés alatt gyakorolni azt."
Ez elég világosan kifejezi a tényt.
Azonban a helyzet nem olyan egyszerű, mint hogy csupán kinyújtjuk a kezünket és arra koncentrálunk, hogy valamiféle aranyat megjelentessünk vagy hogy hisztizni kezdünk azt követelve, hogy most azonnal történjen meg az Esemény vagy hogy például azt követeljük, hogy bőségben legyen részünk. A feladatunk az alábbi: "elválasztani az akaratot mindennemű függéstől", ami azt jelenti, hogy el kell törölni minden hitrendszert, minden belső tudatalatti kételyt, minden olyan elvárást, ami korábbi tapasztalásokon alapszik, minden programozást, minden negatív mintát és kötődést, stb., mert ezek mindegyike az Akarat. Az a feladatunk, hogy Akaratunk ellenőrzése alatt tartsuk az energiánkat minden pillanatban, fizikailag, érzelmileg és mentálisan. Valamint, hogy gondoskodjunk arról, hogy amit teszünk, az fehér mágia, hogy a Fényt szolgáljuk és az a feladatunk, hogy egyesítsünk minden Akaratot a Felsőbb Énünk belső spirituális akaratával, ami a Kozmikus Szeretet által vonzott Akarat.

Ezért az a feladatunk, hogy megvizsgáljuk, mit csinálunk, hogyan töltjük az időnket a mindennapokban, és megkérdezzük magunktól, hogy ez valóban összhangban áll-e a Spirituális Akaratunkkal. Minden egyes általunk kiadott energia egy Akarat döntése, amely bizonyos megvalósulásokat teremt. Amennyiben koherens eredményeket akarunk a valóságunkban elérni, a viselkedésünknek is koherensnek kell lennie.
Ezért, amikor megvizsgáljuk a dolgok állapotát, nem annyit kellene csupán mondanunk, hogy "ó, hát, ez így van, és kész", "én épp ezt szeretem", stb., anélkül, hogy ránéznénk, hogy értjük-e, miért vannak úgy a dolgok, ahogy, mi a mögöttes oka. Miért gondolkodunk, érzünk, viselkedünk egy bizonyos módon? Miért élünk egy bizonyos fajta életmódot? stb.
Ha csupán a megvalósulásokat nézzük, a megteremtett valóságot, és csak abból dolgozunk, akkor óhatatlanul olyan okok rabszolgáivá válunk, melyeket nem értünk. Bármit teszünk, meg kell vizsgálnunk, hogy megértsük az okozóját, aztán amikor az okokkal dolgozunk, akkor már meg tudjuk teremteni a valóságunkat.
Azt sem kellene egyszerűen kijelentenünk, hogy "ez azért van, mert valaki más azt tette, azért van, mert a sötét erők ezt tették, stb.", és ennyivel elintézni az egészet. Mert nem számít, mit tettek mások, ha mi nem egyeztünk abba bele valamilyen módon, valamikor, akkor nem lennénk általa elkötelezve. A Felemelkedett lények erre a bizonyíték, ők az Akaratuk mestereivé váltak. Mi is azzá válhatunk.

Néhányan az akaraterőt a "miért" ereje kifejezéssel írják le, egyszerűen azért, mert amikor emlékszünk arra, hogy miért teszünk valamit, akkor sokkal természetesebbnek érezzük a késztetést a legmegfelelőbb cselekedetekre. Emlékezz, miért vagy itt, miért teszed, amit teszel, miért akarod azt tenni. Ennek segítenie kellene felszabadítani az Akaratot.
Minél jobban felszabadítjuk az Akaratunkat, és minél inkább összhangban van a Felsőbb Énünkkel, annál gyorsabban és hatékonyabban tudjuk felszabadítani ezt a bolygót és megteremteni az Aranykort.

A Fény Győzelme!