2020. október 21., szerda

A Cintamani kő eredete

Idézet Cobrától, 2015.december 8-i bejegyzés:

 "A Cintamani kő, a tiszta Fény egy kiáradása és a Lelkünk tisztaságának egy külső manifesztációja." 

Teljes bejegyzés itt elolvasható: 

Eredeti angolul itt:

http://gadal-catharisme.org/origin-the-stone_9_96_en.htm

Fordította: MCCS

Antonin Gadal -  Egy férfi munkája, mit a Szellem inspirált

A Kő eredete

Trevrizent remete így emlékezik a kő eredetére: 

"Míg Lucifer, becsvágyó és gőgös, telve mértéktelen vágyakkal, kitaszíttatott a mennyekből, zuhanás közben elcsípte egy csillag sarkát: s ennek darabkái szétszóródtak az űrben és földet értek. 

A kő a mennyekből, tiszta és tökéletes, hiszen a mennyekből jön; ez volt a Grál Lapis ex Caelis-e (a mennyekből lezuhant kő)! Az Angyalok, habár igazak és jók, tartózkodtak a Szentháromságért folytatott harctól Lucifer ellen, elküldettek a Földre, hogy őrizzék a követ, melynek tisztasága megközelíthetetlen. Isten visszahívta az angyalokat. Azóta a kövek őrzése azok feladata, kiket Isten kiválasztott!"

A tökéletesség képe A Szent Grál és a Lapis ex Caelis mindketten a tökéletes isteni Mester, Krisztus képmásai. 


A Grál keresésén keresztül visz az út, melynek a tisztasághoz kell vezetnie. A Templomos Lovagoknak és a Tökéleteseknek, a kataroknak vagy a Rózsakereszteseknek ez a beavatás legfelsőbb célja. 

A katarok számára a Szent Grálhoz vezető út hosszú volt, több mint négy évet kellet a Központban tölteniük: kemény volt és szigorú, a barlangok csak a csendet nyújthatták, meditációt, imádságot, és a sziklák durvaságát. Türelem, bátorság, "Endura."

Megj.: Endura jelentése - kitartás, kiállás, fennmaradás, megedződés

Magyar Cobra Csoport