2016. június 30., csütörtök

Felemelkedés Konferencia összefoglaló - Glarus, Svájc - 2016. április - 3. rész

A svájci Glarusban megrendezett Felemelkedés Konferenciáról készült feljegyzés fordítása - 3. rész

Angol nyelvű bejegyzés: 


Felelősségi nyilatkozat
A konferenciáról készített jelen feljegyzés a feljegyzést készítő személy értelmezését tükrözi. Sok részletet kihagyott és néhány eredeti jelentéstartalom elveszett. A feljegyzésben szereplő mondatok nem pontosan Cobra és Isis szavai.
A feljegyzést Antares készítette, fordította Kleines Sandkorn, szerkesztette Nova és Cobra.
Az eredeti bejegyzés (németül) itt található:

Az első rész (magyarul) itt olvasható:

A második rész (magyarul) itt olvasható:
Isis, április 16., szombatIsis a következő témákon vezetett keresztül minket. Megpróbáltam lejegyzetelni amennyit csak tudtam abból, amit elmondott, hogy így átadjam a megtapasztalt energiát, amennyire lehetséges. Tényleg bízom benne, hogy el fog jutni hozzátok ez a csodálatos energia, amit mindannyian megtapasztaltunk. A konferencia alatt elvégzett energiamunka továbbra is fő szerepet játszik az átalakulásunk teljes folyamatában. Az ilyen nagy csoportban végzett meditáció és mantrák nagyon mély erőteljes energiát sugároznak. Nem említettem az összeset a szövegemben. Antares

A FÉNY KELYHE

Isis Astara:
Ha kinyitom a fény ajtaját, ÉN VAGYOK a Fény Kelyhe; a testemmel, lelkemmel és szellememmel. Az igazság az, hogy az Isteni Fény multidimenzionális lényei vagyunk. Minél több tudatossággal rendelkezünk, annál több fény áramlik keresztül a testünkön, így addig növekedünk, amíg nem válunk a Fény Templomává.
Ahhoz, hogy a Fény Templomaiként ismerjük el testünket, először minden olyan tulajdonságtól meg kell szabadulnunk, ami megakadályoz minket ebben. Mialatt megtanuljuk ezeket elengedni, új szemmel kezdünk tekinteni a testünkre. Sok kifejezést használtunk a dualitásban, amelyek eszközként szolgáltak arra, hogy behatároljuk magunkat pl. "férfiként" és "nőként". Ahhoz, hogy megtapasztaljuk magunkat a testünkben, rá kell ébrednünk a bennünk élő női és férfi aspektusunkra is.
A testünk arra teremtődött, hogy a lelkünk ebben léphessen be a fizikai világba. A Fény Isteni Szikrái vagyunk és ez a fény tölti be minden sejtünket. Kiterjedt nézőpontunkkal már újra tudjuk kalibrálni a testünkhöz való hozzáállásunkat.
A kehely Isten Női aspektusát szimbolizálja, a testünk egy dimenziók közötti portál itt a Földön. Nőként vagy férfiként lettünk megteremtve és most mind nőként, mind férfiként az Isteni Női aspektus kelyhei lehetünk női minőségeinken keresztül.
Az élet születése ezen a kelyhen keresztül történik.


Az új élet, ahogy azt tudjuk, egy spirálként a méhben kezdődik. A női test valóban képes életet csatornázni önmagán keresztül egy másik dimenzióból, hogy az leszülessen ide a fizikaiba világba. A szakrális geometriában ezt a folyamatot a Vesicaként láthatjuk. (fenti kép) Ezt nagyon jó okból az élet csodájának tekinthetjük. Elengedhetetlenül fontos, hogy a nők felismerjék ezt, mivel csatornaként szolgálnak ahhoz, hogy életet adjanak. A férfiak számára is egyaránt elengedhetetlen, hogy megismerjék, mit is jelent ez valójában; hogy megértsék, értékeljék és őszintén támogassák a nőket.
Főleg most, ezekben az időkben, hogy az Istennő visszatér, döntő fontosságú, hogy az Istennői energiát megfelelő kozmikus áramlásba hozzuk a férfi testekben is. A női aspektusunknak meg kell ezt engedni - a női és a férfi testekben egyaránt. Ez az energia keresztül akar rajtunk áramolni, minden emberen, akár nő, akár férfi, akik megszülték az Új Aranykort "anyaként" az Istennői energia csatornázásával.
Kezdjük azzal, hogy tiszteletet adunk a mindannyiunkban jelenlévő Istennői energiának. Amint ez megtörténik, az Isteni Női Aspektus ÉS Isteni Férfi Aspektus elkezd mozgásba jönni és a mindkét részről származó régi, elavult minták meggyógyulnak. Az erős Isteni Energiának erős Istennői Energiára van szüksége és fordítva. Megtudjuk, miért fontos, hogy egyensúlyba hozzuk egymást.

Az Isteni Férfi energiák, mint a kitartás, bátorság, védelmezés, cselekvés, stb. segítenek a férfinak megtalálni önmagát és a nőt is. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy amikor a férfi az Isteni Férfi erejében van, akkor képes támogatni a nőt abban, hogy az Istennői energiáját felvirágoztassa. Ezt az új értelmezést a saját személyes folyamatainkra is alkalmazhatjuk - a bennünk lévő rejtett, mindkét aspektusra vonatkozó energiákra. Az Istennői energia szorosan kapcsolódik a fizikai testhez, az érzékekben és érzelmekben. Amikor egyensúlyban vagyunk, megengedjük magunknak, hogy az igazat mondjuk, hogy tudatosan felébredettek legyünk ahelyett, hogy azokat a régi mintákat követnénk, hogy átküzdjük az életünket, hogy áldozatszerepet veszünk fel és hogy mindent nagyon nehéznek látunk.

Reméljük, a Felemelkedés Konferencia elvégzi a dolgát és segít nekünk megérteni, hogyan lépjünk ki az áldozat szerepéből. Nagyon sok kapcsolatunkban - magunkkal és másokkal is - bele vagyunk ragadva különböző állapotokba: depressziósak vagyunk, erőtlenek vagyunk és úgy érezzük, stagnálás állt be a személyes fejlődésünkben. Mindez bele volt kódolva a lényünkbe egészen mostanáig. Itt az idő, hogy kilépjünk ebből a régi szerepből. Az új energiák, főleg az elmúlt néhány hónap energiái, nem engedik meg többé ezeket a játszmákat. Az energiák kiemelnek bennünket a drámából.

Az, hogy a kehely Isteni Női és Férfi aspektusai legyünk, azt jelenti, hogy energiamezőnk mesterévé kell válnunk. Így felismerjük a játszmát. Ahhoz, hogy egy kapcsolatban ki tudjunk lépni az áldozat szerepéből, nagyon fontos, hogy uralni tudjuk a "JELEN" pillanatot. A múlt nem lényeges, a jövő pedig még nem jött el. Tehát az egyetlen dolog amit tehetünk, hogy a jelen pillanatot uraljuk, bármilyen helyzetről is van szó. Nincs több ok a drámára, nincs szükség arra, hogy agresszívek és uralkodók legyünk.

Miért van ez? A Maya naptár végével a lineáris idő is a végére ért. Amióta a Galaktikus Szívvel való együttállás megtörtént, máshogy érzékeljük az időt, úgy, mint egy spirális energiát. Egyre fontosabb számunkra, hogy megértsük, hogy ne csak női és férfi testként tekintsünk magunkra. A szeretet kelyheként, amik vagyunk, önbecsülést adunk saját lényünknek és más nézőpontból tekintünk a testünkre, amely távol áll a materialista nézettől, de közel van az Isteni nézőponthoz. Mindannyian ugyanannak az energiamezőnek, ugyanannak a mátrixnak a részei vagyunk.


Minden sejtünk tartalmazza az Isteni Szikrát, ahogy az egész természet is. A kinti világban, jobban, mint bármikor, minden, amit sugárzunk, valósággá válik.
Most van itt az ideje, hogy a nők úgy döntsenek, hogy őszintén tisztelik az ISTENI FÉRFI energiát és hogy a férfiak is úgy döntsenek, hogy őszintén tisztelik az ISTENI NŐI energiát. Ez tényleg egy döntés. A férfiaknak nem kell többé félni a nőktől, az erejüktől - hogy ők olyan pozícióban vannak, hogy életet tudnak adni. A női test már egy Isteni Kehely, amely képes életet adni. Egy másik dimenzióból lehozni ide egy életet hatalmas tett, néha ez az elemi erő kicsit fenyegetőnek tűnhet. Mostanáig, egyik részről a férfiak féltek ettől az energiától és irányító és uralkodó magatartással reagáltak, másrészről a legfontosabb, hogy a nők azonnal hagyják abba a férfiak becsmérlését, hogy gyengének tartják őket azáltal, hogy kritizálják őket, hogy ezt vagy azt csinálják vagy nem csinálják. A férfiak erre a kritikára úgy reagálnak, hogy keveset segítenek, ami még több kritikához vezet.

A testünkben lévő csakrák a szivárvány színeivel rendelkeznek. A fehér fény egy szivárvány. Mindkét test szentséges és a Fény portáljai. SZENTSÉGES VAGYOK=A FÉNY SZENTSÉGES. Ez ugyanaz.
Amint kilépünk az ítélkezés állapotából és abbahagyjuk az Isteni Igazság figyelmen kívül hagyását, a teremtést a valódi lényegében ismerjük fel. Isis megjegyzi, hogy már mindent tudunk, amit mond.
Az új energiák megkívánják tőlünk, hogy kilépjünk a csatából és a rendszerből, hogy újra kapcsolatba tudjunk lépni igazi önvalónkkal.

A VÁLASZTÁS TÖRVÉNYE, A DÖNTÉS

Mivel tudom, hogy rendelkezem a választás törvényével, képes vagyok visszahozni az erőmet, hogy megteremtsem az életem. Életünk a döntéseinken alapszik. A választás törvényének elsősorban a tetteinkre, és nem a szavainkra van szüksége, sokkal inkább a cselekedeteinkre és hogy aktívan HASZNÁLJUK a Szabad Akarat törvényét. Ha a felemelkedési folyamat mesterei akarunk lenni, a Szabad Akarat mestereivé kell válnunk. Természetesen a szabad akaratunkat drámai mértékben elnyomták a múltban, így vagy áldozat szerepbe vagy uralkodó szerepbe menekültünk. Korábban nem éreztük magunkat teremtőknek, csak "igen"-t mondtunk azokra a dolgokra, amelyek elvittek minket "valahova". Itt az ideje, hogy megtanuljunk "NEM"-et mondani! Így képesek vagyunk bármilyen szituációból kilépni. Mondj NEM-et, ha kellemetlenül érzed magad, ne tűrj el valamit vagy fogadj el valamit, amiről úgy érzed, nem segíti az igazi önvalód emelkedését.
Tehát a kérdés az, hogy mi a 'helyes' választás? Mivel a Fény Kelyhe vagyunk a JELENLÉTÜNK-kel, az energiamezőnk mesterei vagyunk, szilárdan lehorgonyoztunk a szívünkkel önmagunkban.

Meg kell tanulnunk kapcsolatba lépni a "belső rendezőnkkel" - a belső vezetőnkkel. A Szabad Akaratunk és a Belső Rendezőnk által belépünk a fénybe, szeretetbe, bőségbe, intuíciónk vezetésével.
Ha igazán megértjük a Szabad Akarat törvényét, megvan a lehetősége annak, hogy valódi mesterek legyünk.
Pl. ha nem tudjuk, mit tegyünk, meg kell tanulnunk nagyon őszintének lenni önmagunkhoz és abból a helyzetből kell döntenünk, és kell megszabnunk a határokat. Kérlek, az összes gyakorlatot úgy végezzétek, hogy őszintén mondtok "IGEN"-t és "NEM"-et.

A HATALMAS ÉN VAGYOK JELENLÉTE


Nagyon sok könyvet olvashatunk az ÉN VAGYOK jelenlétéről. A felemelkedési folyamat során előbb vagy utóbb együtt fogunk keresztülhaladni Gaia anyánkkal a folyamaton, megtapasztalva az ÉN VAGYOK jelenlétét. A Felemelkedett mesterek megismertettek minket a VAGYOK, AKI VAGYOK tudással. Mindannyian a teremtő fénye vagyunk és megerősítjük azt a tényt, hogy Isteni Szikrák vagyunk, ha kimondjuk: "Vagyok, aki vagyok."

St. Germain, a felemelkedett mester, aki megjelent egy csodálatos embernek a Sastha hegynél, számtalan tudásanyagot átadott nekünk az ÉN VAGYOK jelenlétéről. Godfrey Ray King könyveket írt erről, majd később megvilágosodott.
A Fény tudatos, szuverén lényei vagyunk. A csakráinkban őrizzük jogainkat. (ld. a 2015-ös linket: http://recreatingbalance1.blogspot.de/2015/04/notes-from-cobra-and-isis-conference-in_23.html- kérlek, olvassátok el végig).
(Még nincs magyar fordítása - a szerk.)

A Szabad Akarat szoros kapcsolatban áll a felemelkedési folyamattal. Ha megerősítjük szabad akaratunkat, közelebb kerülünk a felemelkedéshez. A szabad akarat központja a napfonat csakránkban van. Mivel mindannyian a Fény kelyhe vagyunk és kapcsolatban állunk a belső vezetőnkkel és mivel a szabad akaratunkkal választunk, így társ-teremtők vagyunk. Ezt a döntést úgy tudjuk meghozni, ha abszolút őszinték vagyunk magunkhoz. A szabadsághoz szükség van engedelmességre, nem a dogmákhoz, hanem belső vezetőnkhöz kapcsolódóan. Akkor leszünk szabadok. Ha hallgatunk a szívünkkel összekapcsolódó belső vezetőnkre, soha többé nem kell félnünk a döntéseinktől. Békét fogunk teremteni. Ezekért a döntésekért belemerülünk a tudatosságba amikor életutakat, fókuszt és tetteket választunk.

A döntéssel, fókusszal és vizualizációval - az ÉN VAGYOK jelenlétéhez kapcsolódva csodákat teremtünk. Minden csakra rendelkezik a saját elemével és a mantrák által a saját hangjával. Az ÉN VAGYOK jelenlét hangja a "SO HAM". A SO HAM szankszrit eredetű és a jelentése: ÉN VAGYOK. (Együtt kántáltuk ezt a mantrát és Isis azt mondta, érdemes 3-szor, 9-szer, 27-szer, vagy még többször megismételni.)

St. Germain egy könyvén keresztül azt tanítja nekünk, hogy először figyelmet és tudatosságot kell szentelnünk a saját ÉN VAGYOK jelenlétének, és kapcsolódnunk kell a saját "VAGYOK, AKI VAGYOK"-hoz, mielőtt kapcsolatba lépünk a felemelkedett mesterekkel. Ez az egyik módja a felemelkedés megközelítésének. Sok csoport gyakorlja az ÉN VAGYOK-ot együtt, ami nem egy gépies dolog, hanem egy nagyon energikus tevékenység. Az ÉN VAGYOK jelenlétének meghívását érzésből tedd. Ha szeretnéd elkezdeni egy segítség kéréssel, az kezdődjön így: "Szeretett, hatalmas, erős ÉN VAGYOK", majd válassz egy parancsot a belső vezetőn keresztül, hogy eltávolítsa a negatív energiát és a végét zárd az "Így legyen" kifejezéssel.

A legfontosabb üzenet, amit magunkkal vihetünk a Felemelkedés Konferenciáról, a következő: a szabad akarat tudatos alkalmazása. A Fény tiszteletben tartja a szabad akaratot, és nem engedi, hogy bárki beavatkozzon ebbe. Amint rájövünk, hogy manipuláltak minket és lekapcsolódtunk önmagunkról, a saját erőnkkel újracsatlakozhatunk, hogy újra belépjünk a szabad akarat zónájába. A szabad akaratunkkal dönthetünk úgy, hogy segítségül hívjuk a Fény erőit és támogatást kapunk tőlük, amint azt kérjük. Amikor a szabad akaratunkkal kapcsolódunk hozzájuk és hívjuk őket, lehetővé válik, hogy segítsenek nekünk. Kérjük, gondolj ebbe bele, hogy mit tehetünk egy csoportként, hogy elhozzuk a felszabadulást a bolygóra. Már a konferencia alatt hoztunk le új energiát és információt és kiterjesztettük a közös, igen erős energiamezőnkkel.

A konferencia során többször meditáltunk és egy atlantiszi mantrát kántáltunk. Ez megerősíti az ÉN VAGYOK jelenlétét. Isis arra ösztönzött minket, hogy érezzük át mélyen a mantrát, csatlakozzunk hozzá szabad választásunkból és szabad akaratunkkal.


Sajnos nincs rá lehetőség, hogy megmutassuk a konferencián bemutatott összes képet, mivel számunkra nem hozzáférhetők. Így néhány kép csak hasonlít az eredetire, csak illusztráció. 

Magyar Cobra Csoport